National Key Result Areas

2013 telah Menjelma

Tahun 2013 telah muncul kini, Untuk terus kita berjuang sebagai pendidik berdedikasi.
Kuatkan iltizam, semangat, jati diri, ketekunan, kerjasama,perihatin, bersungguh,positif, berpandangan jauh dan meningkatkan kecemerlangan pendidikan dan bidang tugas kita.InsyaAllah.
Walau terhalang terus berjuang
Biar terintang tetap cemerlang

* Tn. Hj. Sufa'at bin Tumin Mantan Pengarah Pelajaran Johor.

Permulaan Perjalanan kita

Jom baca Quran

Pusat Sumber Sekolah

NILAM 2013

VLE

KURSUS INDUKSI GURU CEMERLANG ZON SELATAN

Sunday, November 29, 2009 at 4:03 AM
Salam,
dan Selamat menyambut Aidiladha sayaa rakamkan kepada semua yang mengikuti blog ni, dah lama saya tak menulis di blog ini disebabkan kekangan masa yang amat terbatas. Pada 15 hingga 19 November 2009 yang lalu saya terpilih untuk mengikuti kursus induksi Guru Cemerlang Zon Selatan yang melibatkan GC dari negeri Johor, Melaka dan Negeri Sembilan. Seramai hampir 50 orang GC telah berkampung di Mayang Sari Beach Resort Port Dickson Negeri Sembilan.

Dalam kursus tersebut semua GC telah diuji kekuatan dan keupayaan mental dan fizikal dengan pelbagai aktiviti selain dari ceramaah umum seperti kepimpinan instruktutional, pengurusan stress dan lain-lain. Aktiviti-aktiviti luar seperti pembinaan rakit, berakit kepulau, orentering, abseling , flying fox. kompas, jungle tracking amat menguji kekuatan fizikal dan mental para peserta. sikap kerja sama kumpulan dibentuk dengan pelbagai aktiviti. mengasah kepimpinan dan keupayaan berkomunikasi. Apa yang penting GC perlu bertindak pantas untuk menyelesaikan segala bentuk masalah dalam masa yang amat terhad. berfikiran rasional dan terbuka mendengar pandangan dan teguran rakan sekeliling.

Terima kasih kepada semua fasilitator dari IPG Kampus Selatan yang bertungkus lumus untuk memberikan yang terbaik kepada semua GC yang menyertai kursus ini. Kepada Geng Kumpulan satu tahniah dan syabas kerana kita telah berjaya mengikuti kursus ini dengan jayanya dan mudah-mudahan persahabatan kita akan kekal selamanya.

1 Responses to KURSUS INDUKSI GURU CEMERLANG ZON SELATAN

  1. REEZAN Says:

    gambar aku tak de pun...uhuhuh....

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENAFIAN: Pihak admin tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini. Suapan RSS dari blog dan laman web lain tidak mencerminkan dasar serta pendirian admin

Sesuai dipapar menggunakan IE versi 8.0 ke atas dan Mozilla Firefox yang terkini dengan resolusi 1024 x 768 bagi mendapatkan paparan yang terbaik("Best Viewed")

Hakcipta Terpelihara © 2010 mlyn02@yahoo.com

© Copyright 2010, All Rights Reserved