National Key Result Areas

2013 telah Menjelma

Tahun 2013 telah muncul kini, Untuk terus kita berjuang sebagai pendidik berdedikasi.
Kuatkan iltizam, semangat, jati diri, ketekunan, kerjasama,perihatin, bersungguh,positif, berpandangan jauh dan meningkatkan kecemerlangan pendidikan dan bidang tugas kita.InsyaAllah.
Walau terhalang terus berjuang
Biar terintang tetap cemerlang

* Tn. Hj. Sufa'at bin Tumin Mantan Pengarah Pelajaran Johor.

Permulaan Perjalanan kita

Jom baca Quran

Pusat Sumber Sekolah

NILAM 2013

VLE

Kursus Automasi Pusat Sumber Sekolah

Wednesday, February 24, 2010 at 6:44 AM
Salam,
Alhamdulilah satu kursus automasi pusat sumber sekolah telah berjaya di adakan bagi fasa pertama di PKG Lelaki Bandar. Kursus ini dihadiri seramai 30 orang guru-guru perpustakaan dan Media sekolah rendah dan Menengah bagi PKG Kluang Timur.Sistem automasi PSS atau SIAPS yang telah dikemaskini dan dinaiktarafkan diperkenalkan sekali lagi kepada semua GPM. Ribuaan terima kasih diberikan kepada BTPN Johor dan Fasilitator PKG Kluang En. Remy dan En Ahmad yang bersungguh memberikan pendedahan kepada semua GPM yang hadir. Sistem yang diperkenalkan ini dapat membantu Pusat Sumber Sekolah khususnya bagi sekolah rendah yang mempunyai sumber kewangan yang terhad untuk mengaplikasikan penggunaan automsi sepenuhnya dengan tanpa sebarang bayaran. Ianya sesuai dengan tuntutan dan keperluan terkini yang membudayakan penggunaan ICT dan memudahkan tugas serta pengurusan sesebuah pusat sumber.Tidak dinafikan pada permulaanya memang terdapat sedikit kesukaran khususnya dalam memasukan ribuan data buku dan bahan bukan buku dalam sistem tersebut. Tapi hasilnya setelah disempurnakan akan memudahkan GPM dengan tugas yang teratur dan sistematik. Sesungguhnya perjalanan menuju kedistinasi bermula dengan langkah yang pertama. Ini telah dibuktikan oleh saya sendiri yang mampu merekodkan hampir tujuh belas ribu buah buku semua dalam masa 3 bulan sahaja. Diharapkan rakan-rakan GPM tidak akan putus asa dan bersungguh untuk melaksanakan program SIAPs. Perahu di air dayung ditangan. Segalanya telah diberikan. Ayuh kita teruskan. Terima kasih kepada BTPNJ yang menyediakan SIAPs kepada kita.

0 comments

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENAFIAN: Pihak admin tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini. Suapan RSS dari blog dan laman web lain tidak mencerminkan dasar serta pendirian admin

Sesuai dipapar menggunakan IE versi 8.0 ke atas dan Mozilla Firefox yang terkini dengan resolusi 1024 x 768 bagi mendapatkan paparan yang terbaik("Best Viewed")

Hakcipta Terpelihara © 2010 mlyn02@yahoo.com

© Copyright 2010, All Rights Reserved