National Key Result Areas

2013 telah Menjelma

Tahun 2013 telah muncul kini, Untuk terus kita berjuang sebagai pendidik berdedikasi.
Kuatkan iltizam, semangat, jati diri, ketekunan, kerjasama,perihatin, bersungguh,positif, berpandangan jauh dan meningkatkan kecemerlangan pendidikan dan bidang tugas kita.InsyaAllah.
Walau terhalang terus berjuang
Biar terintang tetap cemerlang

* Tn. Hj. Sufa'at bin Tumin Mantan Pengarah Pelajaran Johor.

Permulaan Perjalanan kita

Jom baca Quran

Pusat Sumber Sekolah

NILAM 2013

VLE

Kepimpinan merialisasikan perubahan

Thursday, April 28, 2011 at 3:58 AM
Salam,

Buat semua rakan Guru Cemerlang Daerah Kluang, kursus profesionalisme , jati diri .jamuan tahunan dan mesyuarat agung MGC Kluang akan diadakan secara serentak pada minggu hadapan. Program yang dirancang ini telah menggabungkan 4 program dalam satu  pertama. Kursus profesionalisme yang melibatkan Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pelajaran Johor, Jemaah Nazir dan Jaminan Kualiti Negeri Johor, Pejabat Pelajaran Daerah Kluang dan Penceramah Jemputan bertaraf Asia Tenggara yang akan memberikan input-input secara langsung, Kedua aktiviti-aktivi bina diri kumpulan dalam usaha meningkatkan jati diri dan motivasi kita sebagai Guru Cemerlang, Ketiga  Jamuan Tahunan (BBQ) yang tak dapat kita laksanakan pada tahun 2010 dan akhir sekali Mesyuarat Agung MGC Kluang.

Kemaafan dipohon dari rakan-rakan GC kerana terpaksa mengubah lokasi dari Telok Gorek, Mersing kepada Indah Village, Ulu Tiram Johor. Namun begitu  saya percaya perpindahan ini ada hikmahnya kerana kita berjaya mengurangkan kos program ini yang pastinya semakin murah tetapi dapat menampung segala aktiviti kita ini siapa dengan tempat tinggal dan makan minum yang amat berpatutan.

Saya mengharapkan semua rakan-rakan Guru Cemerlang berlapang dada dan dengan hati terbuka untuk membiayai kos program ini. Janganlah kita berkira dengan wang ringgit masa dan tenaga yang harus kita keluarkan. Dalam keadaan perbelanjaan berhemat ini , Segala peruntukan yang amat terhad maka kita terpaksa mengeluarkan perbelanjaan sendiri untuk terus bergerak kehadapan . Komitment rakan-rakan Guru Cemerlang amat saya hargai.

Di kesempatan ini juga, saya mengambil kesempatan di sini untuk menyeru dan mengalakkan rakan-rakan menjadi Ahli Jawatankuasa Majlis Guru Cemerlang bagi sesi 2011/2013. Semua jawatan MGC terbuka kepada rakan-rakan untuk menyumbang bakti  dan bersama-sama terlibat dalam mengerakkan MGC Kluang ke arah lebih aktif dan cemerlang.  Mudah-mudahan Mesyuarat Agung kita kali ini akan berjalan dengan lancar. Insyaallah.

  Untuk rakan-rakan Guru Cemerlang program ini dirancang agak lasak sedikit dengan aktiviti luar dan tempat pinginapan yang biasa sahaja. Mudah-mudahan kita bersedia untuk mengikuti program ini dengan hati yang terbuka dan kerjasama yang erat dari semua pihak.

" Bersama menjana kesepakatan ahli MGC Kluang"

AGENDA MESYUARAT AGUNG
MAJLIS GURU CEMERLANG DAERAH KLUANG
SESI 2008/2011
AGENDA.
1.        BACAAN DOA
2.       UCAPAN PENGERUSI
3.       MENGESAHKAN MINIT MESYUARAT AGUNG YANG LALU
4.       PERKARA BERBANGKIT
5.       LAPORAN PROGRAM MGC KLUANG OLEH SETIAUSAHA
6.       LAPORAN KEWANGAN  OLEH BENDAHARI
PENGESAHAN PENERIMAAN PENYATAAN KEWANGAN.
7.       PELETAKAN JAWATAN AJK SESI 2008/2011
8.       MELANTIK PENGERUSI SEMENTARA
9.       MELANTIK JAWATANKUASA BARU 2011/2013
10   PEMBENTANGAN USUL
       UCAPAN PENANGGUHAN

0 comments

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENAFIAN: Pihak admin tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini. Suapan RSS dari blog dan laman web lain tidak mencerminkan dasar serta pendirian admin

Sesuai dipapar menggunakan IE versi 8.0 ke atas dan Mozilla Firefox yang terkini dengan resolusi 1024 x 768 bagi mendapatkan paparan yang terbaik("Best Viewed")

Hakcipta Terpelihara © 2010 mlyn02@yahoo.com

© Copyright 2010, All Rights Reserved