National Key Result Areas

2013 telah Menjelma

Tahun 2013 telah muncul kini, Untuk terus kita berjuang sebagai pendidik berdedikasi.
Kuatkan iltizam, semangat, jati diri, ketekunan, kerjasama,perihatin, bersungguh,positif, berpandangan jauh dan meningkatkan kecemerlangan pendidikan dan bidang tugas kita.InsyaAllah.
Walau terhalang terus berjuang
Biar terintang tetap cemerlang

* Tn. Hj. Sufa'at bin Tumin Mantan Pengarah Pelajaran Johor.

Permulaan Perjalanan kita

Jom baca Quran

Pusat Sumber Sekolah

NILAM 2013

VLE

Kursus Guru Cemerlang Daerah Kluang

Wednesday, April 15, 2009 at 5:27 PM


Pada 9 hingga 11 jun saya menghadiri kursus untuk Guru Cemerlang Daerah Kluang di Sekolah Men. Sains Johor ( Kluang) bersama dengan 80 orang guru cemerlang yang lain. walaupun saya diberi peluang untuk menyampaikan satu sesi ceramah mengenai pembalajaran akses kendiri, terasa diri begiru terasing sekali kerana saya hanya seorang sahaja guru media yang ada. yang lainnya terdiri dari cabang-cabang ilmu yang lain.

Melalui kursus yang disampaikan, dapat disimpulkan pembelajaran akses kendiri khususnya dalam penggunaan pusat sumber sekolah meliputi penggunaan internet dalam pendidikan amat kurang diaplikasikan oleh guru-guru. pengetahuan penggunaan internet masih lagi di tahap sederhana dan ada sebahagiannya masih lagi tidak mempunyai akaun e-mail. Jesteru itu saya memohon supaya semua guru perpustakaan dan media, guru ict dan penyelaras makmal komputer mesti turun padang untuk membantu guru-guru menjadikan pembelajaran akses kendiri sebagai satu keadah pedadogi. Ianya memang dituntut dan sesuai dengan objektif pusat sumber sebagai gerbang maklumat.

0 comments

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENAFIAN: Pihak admin tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini. Suapan RSS dari blog dan laman web lain tidak mencerminkan dasar serta pendirian admin

Sesuai dipapar menggunakan IE versi 8.0 ke atas dan Mozilla Firefox yang terkini dengan resolusi 1024 x 768 bagi mendapatkan paparan yang terbaik("Best Viewed")

Hakcipta Terpelihara © 2010 mlyn02@yahoo.com

© Copyright 2010, All Rights Reserved