National Key Result Areas

2013 telah Menjelma

Tahun 2013 telah muncul kini, Untuk terus kita berjuang sebagai pendidik berdedikasi.
Kuatkan iltizam, semangat, jati diri, ketekunan, kerjasama,perihatin, bersungguh,positif, berpandangan jauh dan meningkatkan kecemerlangan pendidikan dan bidang tugas kita.InsyaAllah.
Walau terhalang terus berjuang
Biar terintang tetap cemerlang

* Tn. Hj. Sufa'at bin Tumin Mantan Pengarah Pelajaran Johor.

Permulaan Perjalanan kita

Jom baca Quran

Pusat Sumber Sekolah

NILAM 2013

VLE

Penggunaan Kemudahan Pusat Sumber Sekolah

Thursday, April 16, 2009 at 7:56 PM

Pusat Sumber Sekolah menyediakan pelbagai kemudahan P & P untuk pelajar dan guru menggunakannya antaranya ialah Bilik Media atau dikenali juga dengan panggilan Bilik Tayangan. Bilik ini lazimnya meletakkan alat-alat teknologi pendidikan seperti LCD, Komputer, TV, Radio, Set Home Thetaer, OHP , DVD, VCD dan pelbagai lagi alatan tambahan. Penggunaan bilik tayangan untuk P & P memberikan satu suasana pembelajaran yang baru, selain penggunaan bilik darjah, di sini pelajar bebas menggunakan peralatan yang terdapat di bilik tayangan dengan pengawasan guru untuk melakasanakan pembelajaran mereka seperti pembentangan kerja kursus, folio, kerja kumpulan, penyelidikan. Manakala sambungan internet melalui wifi atau lan membolehkan pelajar meneroka alam siber yang tidak terbatas . Secara tidak langsung menjadikan pengajaran dan pembelajaran mereka lebih menarik dan mencabar.
Bilik Tayangan yang uptodate, bersih , kemas dan diuruskan secara sistematik merupakan pemangkin ke arah pembelajaran yang lebih berkesan.

0 comments

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENAFIAN: Pihak admin tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini. Suapan RSS dari blog dan laman web lain tidak mencerminkan dasar serta pendirian admin

Sesuai dipapar menggunakan IE versi 8.0 ke atas dan Mozilla Firefox yang terkini dengan resolusi 1024 x 768 bagi mendapatkan paparan yang terbaik("Best Viewed")

Hakcipta Terpelihara © 2010 mlyn02@yahoo.com

© Copyright 2010, All Rights Reserved