National Key Result Areas

2013 telah Menjelma

Tahun 2013 telah muncul kini, Untuk terus kita berjuang sebagai pendidik berdedikasi.
Kuatkan iltizam, semangat, jati diri, ketekunan, kerjasama,perihatin, bersungguh,positif, berpandangan jauh dan meningkatkan kecemerlangan pendidikan dan bidang tugas kita.InsyaAllah.
Walau terhalang terus berjuang
Biar terintang tetap cemerlang

* Tn. Hj. Sufa'at bin Tumin Mantan Pengarah Pelajaran Johor.

Permulaan Perjalanan kita

Jom baca Quran

Pusat Sumber Sekolah

NILAM 2013

VLE

Hati menjadi tak sabar.

Sunday, October 24, 2010 at 8:05 PM
Salam,
Alhamdulilah,pada 22 oktober 2010,satu majlis pra-penyerahan bangunan baru telah diadakan di  Bilik mesyuarat SMKJM. Bangunan baru empat tingkat ini ,antaranya merangkumi pusat sumber sekolah,bilik muzik,bilik akses kendiri bilik darjah,makmal fizik dan kimia yang dilengkapi dengan kemudahan yang seberbaru dan canggih. Apabila melihat Pusat Sumber Baru yang terletak ditingkat 4 merangkumi bilik pusat sumber,bilik tayangan, bilik media, bilik bahan bantu  berada dalam  satu bangunan di tingkat yang sama  menyebabkan hati ini tidak sabar untuk berpindak ke lokasi baru. Kalau selama ini, pusat sumber sekolah SMKJM terlatak di dalam keadaan yang berpisah blok dan  berjauhan antara satu sama lain. Agak menyukarkan untuk melakukan pemantauan kepada aktiviti dan kawalan PSS. Kerana kebanyakan masa dihabiskan di bilik tayangan. Telah terbayang dikotak fikiran untuk menjadikan PSS yang baru ini sebagai satu wadah yang lengkap untuk membantu meningkatkan kecemerlangan akademik pelajar disamping menjadiikannya sebagai agen perubahan. Alhamdulilah di bawah satu bumbung kini akan melancarkan segala-galanya. Insyaalah penyerahan penuh bangunan baru empat tingkat ini akan dilakukan dipenghujung bulan Oktober ini .Sesungguhnya hati ini menjadi tak sabar dan bergetar untuk melihat hasilnya nanti. Meskipun ianya menuntut seluruh masa dan kekuatan untuk melakukannya.Insyaalah.

0 comments

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENAFIAN: Pihak admin tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini. Suapan RSS dari blog dan laman web lain tidak mencerminkan dasar serta pendirian admin

Sesuai dipapar menggunakan IE versi 8.0 ke atas dan Mozilla Firefox yang terkini dengan resolusi 1024 x 768 bagi mendapatkan paparan yang terbaik("Best Viewed")

Hakcipta Terpelihara © 2010 mlyn02@yahoo.com

© Copyright 2010, All Rights Reserved