National Key Result Areas

2013 telah Menjelma

Tahun 2013 telah muncul kini, Untuk terus kita berjuang sebagai pendidik berdedikasi.
Kuatkan iltizam, semangat, jati diri, ketekunan, kerjasama,perihatin, bersungguh,positif, berpandangan jauh dan meningkatkan kecemerlangan pendidikan dan bidang tugas kita.InsyaAllah.
Walau terhalang terus berjuang
Biar terintang tetap cemerlang

* Tn. Hj. Sufa'at bin Tumin Mantan Pengarah Pelajaran Johor.

Permulaan Perjalanan kita

Jom baca Quran

Pusat Sumber Sekolah

NILAM 2013

VLE

Program IQ Pintar Kluang 2010

Sunday, May 16, 2010 at 4:18 AM
Salam,
Alhamdulilah Program IQ Pintar anjuran PIBG STK telah dapat dilaksanakan dengan jayanya di Hotel Nagaria Kluang Johor dari 15 Mei Hingga 16 Mei. Program yang disertai pelajar sekolah rendah dan menengah serta diiringi oleh ibu bapa masing-masing.

Melalui program ini, pelajar dan ibu bapa telah diajar berbagai teknik penghafalan untuk meningkatkan kuasa minda (otak kiri dan kanan).Melalui modul Menjana daya ingatan yang kuat, Kuasai kemahiran mengeja, rahsia kuasai kefahman, cara terbukti mendapat gred A dan rahsia kehebatan pengurusan masa.

Program IQ Pintar ini dijalankan oleh tenaga profesional yang dketuai oleh Pn. Suria dan fasilitaor-fasilititator terlatih. Adalah diharapkan dengan penguasaan teknik ini ianya akan membantu pelajar untuk menjadi lebih cemerlang.

Saya, memanjatkan rasa syukur kerana program ini. telah dapat dilaksanakan dengan jayanya tapi berasa amat sedih kerana ianya tak dapat diikuti oleh sebilangan besar pelajar-pelajar yang lain disebabkan sikap ssetengah pihak yang merasakan program seperti ini tidak perlu, tidak penting diadakan cukup dengan kelas tambahan sahaja. Apapun dipengakhiran program ibu bapa dan anak-anak diberikan motivasi kendiri, dipercikkan dengan kasih sayang, tanggungjawab dan cinta kepada keluarga dan diri sendiri. Mudah-mudahan usaha yang baik ini akan memberikan kesan yang besar dalam seluruh kehidupan mereka. Amin.

0 comments

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENAFIAN: Pihak admin tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini. Suapan RSS dari blog dan laman web lain tidak mencerminkan dasar serta pendirian admin

Sesuai dipapar menggunakan IE versi 8.0 ke atas dan Mozilla Firefox yang terkini dengan resolusi 1024 x 768 bagi mendapatkan paparan yang terbaik("Best Viewed")

Hakcipta Terpelihara © 2010 mlyn02@yahoo.com

© Copyright 2010, All Rights Reserved